„Biztosan veled is gyakran megesett már, hogy úgy kellett kidobnod valamiből a maradékot, hogy még elég sok volt belőle. Sajnos azonban nem használtad fel időben, így megromlott. Az ilyen pazarlás senkinek sem jó, az étel mindenhol érték kellene, hogy legyen, arról nem beszélve, ez a pénztárcádnak sem tesz jót.
De mégis mit lehet tenni, hogy az ember lánya ne feledkezzen meg a félig teli joghurtról vagy az alufóliába csomagolt maradék tisztított vöröshagymáról? Egy Alyssa Miller nevű dietetikus, aki a közösségi médiában is aktív, megtalálta a legjobb, legszuperebb megoldást!
Így rendezd a hűtőd tartalmát ezentúl
A fiatal táplálkozási szakértő, Alyssa Miller arra tette fel az életét, hogy Instagram-oldalán keresztül minél több anyukának megtanítsa, hogyan nevelhet olyan gyerekeket, akik felnőttként könnyedén és maguktól fognak egészségesen étkezni. Emellett nagyszerű tippeket is ad, olyanokat, mint ez a mostani a hűtőrendezésről.
Ennek tulajdonképpen annyi a lényege, hogy kinevezel egy polcot vagy edényt, amire ráírod a következőt: „Amit hamar el kell használnom!” Ezt olyan helyre kell tenned, amit azonnal meglátsz, ha kinyitod a hűtőajtót. Ezután pedig következetesen minden megkezdett ennivalót ebbe kell helyezned. Így bármikor, amikor éhes vagy, vagy csak nasiznál egyet, azonnal láthatod, mit kellene minél hamarabb elfogyasztanod.
„Nagyon szerettem volna visszaszorítani a bevásárlásaim összegét. Amióta a maradék ételeknek dedikált helye van a hűtőmben, sokkal kevesebb ennivalót dobok ki. Persze ezt meg kellett tanítanom magamnak. Ma már, ha meglátok egy fél avokádót ebben a fiókban, tudom, hogy avokádós pirítós lesz a reggeli, a fél adag mexikói mártogatósból pedig valamilyen mexikói ételt főzök ebédre. A menü tervezgetést is megkönnyíti ez a rendszer”
– mesélte boldogan Alyssa a HuffPost-nak.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.