
A balatoni wellness szállodák vendégei számos program közül válogathatnak – idén már elindult a hajózás Fotó: Krausz Andrea
„Az idén is sokan töltik a húsvéti hosszú hétvégét a magyar tengernél. A balatoni wellness szállodák többsége már hetekkel az ünnep előtt megtelt. A vendégeket családbarát programokkal és ünnepi fogásokkal várják.
A balatoni wellness szállodák az idén is rendkívül népszerűek a húsvéti időszakban. Van olyan szálláshely, ahol szinte lehetetlen szabad szobát találni. A siófoki CE Plaza Hotelben 95 százalék fölötti a foglalás húsvétkor. – Egy-egy szobát ki lehet még fogni, de gyakorlatilag telt házzal működünk az ünnepek idején. Gyorsan megtelt a húsvéti időszak, de sokan érkeznek a tavaszi szünetre is – mondta Tóth Gergely, a siófoki szálloda igazgatója.
A balatoni wellness szállodákban már nincs nyuszisimogatás
Tóth Gergely kiemelte, hogy hagyományos húsvéti programokat kínálnak a vendégeknek, de a nyuszisimogatást mellőzik. Az állatokat ugyanis szeretnék megkímélni.
– Tojásfestéssel, animációval, tojáskereséssel, zenés gyerekprogramokkal és locsolással várjuk a kicsiket és nagyokat. Nagy hangsúlyt fektetünk a húsvéti ételekre. Ilyenkor sonka, kolbász, kalács, és báránysült is szerepel a kínálatban
– emelte ki Tóth Gergely, aki hozzátette, a karácsonyi időszakhoz hasonlóan húsvétkor is egyre inkább jellemző, hogy a családok szállodában töltik az ünnepeket. A vendégkört szinte kizárólag a magyarok alkotják.
Virágkötészet, tojáskeresés és szezonális finomságok Zamárdiban
Nagypénteken 70 százalékos, nagyszombaton és húsvét vasárnap pedig 80 százalékos telítettséggel üzemel a zamárdi Hotel Wellamarin. – Jellemzően 2-3 éjszakára foglalnak a vendégek. Húsvéti programjaink között workshop és kézműves foglalkozás is szerepel: húsvéti dekorációkat lehet készíteni, és megismerkedhetnek a vendégek a virágkötészettel. Elmaradhatatlan a vasárnap reggeli tojáskeresés, melynek során a gyerekek csokitojásokra válthatják a megtalált hímestojásokat – mondta Kiss Annamária, marketing- és komminkációs vezető. Mint kiemelte nagypénteken nagyobb hangsúly helyeződik a húsmentes ételkínálatra. Vasárnap reggel pedig a hagyományos húsvéti fogások játsszák a főszerepet. A húsvéti sonka, tojás, és kalács mellé ízesített tormát, valamint a szezonnak megfelelő spárgát és medvehagymát is tálalnak. A helyi termelők kínálatából pedig olyan fogások szerepelnek, mint a szántódi Kovászvirág Pékműhely finomságai, vagy a Kútvölgyi Birtok sajtjai.”
Eredeti írás: KRAUSZ ANDREA