„A hagyományos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésre minden évben országszerte összehangoltan, december hónapban kerül sor. Az ünnepi készülődés közepette az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak az árusított élőhalak eredetét igazoló dokumentumokra is, és a friss sertés- és baromfihús származásának feltüntetésére is.
Tavaly összesen 136 bejgli, dió, mák, aszalvány és friss csirkehúst vettek górcső alá, ezek közül mindössze 5 diós és 2 mákos terméknél merült fel érzékszervi kifogás az ízre, illatra, színre vonatkozóan. Az elmúlt évi vizsgálat során egyetlen mintában sem mutattak ki szalmonellafertőzöttséget, és a bejglik töltelék aránya is rendben volt. Idén is decemberben várható az ellenőrzés országszerte. ”
Címlap fotó: Czinege Melinda
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.