„Kárpát– medence kenyere
A Kárpát–medence Kenyere akció egyedülálló kezdeményezés, amely minden évben augusztus 20–ára készül el a történelmi Magyarország öt régiójából származó hozzávalókból.
A dombóvári Árok Attila és két fia idén is közreműködtek az ünnepi kenyér megsütésében, amelyet nemzeti ünnepünk alkalmával áldottak meg és osztottak szét.
Árok Attila, a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviselője immár tizenkettedik alkalommal vett részt a Kárpát–medence Kenyere elkészítésében. Ez a különleges akció a történelmi Magyarország öt régiójából származó hozzávalókból – vajdasági kovászból, parajdi sóból, beregszászi forrásvízből, révkomáromi burgonyából és magyarországi lisztből – készül. Az Árok család idén Szolnokon segített megsütni a hagyományos kenyeret, amelyből 70 kilogrammos kenyeret, több kisebb, 15 és 35 kilogramm közötti kenyeret, valamint 550 negyed kilós cipót készítettek. A kenyereket augusztus 20–án, nemzeti ünnepünkön áldották meg és osztották szét. A megsütött kárpát–medencei kenyérből pedig mindig jut felajánlási célokra is.”
Fotó: facebook
Eredeti írás: BALOGH ÉVA