
A koreai hölgy titkáról az evőversenyeket sorra nyerő pécsi személyi edzőt, az izomkolosszus Fegyverneky Zsoltot kérdeztük.
„Vajon hogy csinálhatta?
Országos érdeklődés övezi, hogy egy apró termetű, de hatalmas étvágyú koreai influenszer, Tzuyang, elképesztő mennyiségű ételt fogyasztott el a budapesti Pléh csárdában, megdöntve az étterem történetének eddigi rekordját. A koreai hölgy titkáról az evőversenyeket sorra nyerő pécsi személyi edzőt, az izomkolosszus Fegyverneky Zsoltot kérdeztük.
Az Origó cikke felidézte, hogy a Pléh csárda Budapesten és azon túl is híres az óriási méretű rántott húsairól, így nem csoda, hogy helyet kapott a mukbang videók népszerű térképén. Ez a Dél-Koreában különösen kedvelt videós műfaj arról szól, hogy hatalmas mennyiségű ételt fogyasztanak el a kamera előtt. Az egyik legismertebb koreai mukbang tartalomkészítő, Tzuyang, Magyarországra látogatva nem is találhatott volna jobb helyet egy ilyen videóhoz – írja a portál.

Fotó: Origó
A törékeny alkatú Tzuyang hatalmas étvágya még a Pléh csárda dolgozóit is meglepte: két darab egykilós rántott húst és két kiló cordon bleu-t evett meg, majd „desszertként” még két adag pacalpörköltet is elfogyasztott.
Hogy mindez miként lehetséges, azt Fegyverneky Zsolt árulta el lapunknak, aki azzal kezdte a koreai hölgy nem mindennapi teljesítményének kiértékelését, hogy az ember normál esetben akkorára tudja tágítani a gyomrát, mint a cipőmérete. Ez megfelelő légzéstechnikával és rákészüléssel tovább tágítható, valamint megfelelő testtudattal a teltségérzés is leküzdhető.
Fegyverneky Zsolt szerint az sem mellékes, hogy a koreai hölgy mennyi idő alatt fogyasztotta el ezt a mennyiségű húst, ugyanis elképzelhető, hogy már evés közben is lezajlott nála egy emésztési ciklus. Ha szépen, fokozatosan ette a húsokat, akkor a szervezetnek volt ideje a gyomorból „átpumpálni” az emésztőcsatorna további részeibe az elfogyasztott ételt.
A pécsi evőbajnok szerint annak jelentősége volt, hogy a koreai hölgy nagyon sokat rágott, és így könnyebb emészteni is, továbbá az ételek mellé mintegy tetemes mennyiségű kólát ivott, és az abban lévő szénsav még tovább tágítja a gyomrot. Továbbá köztudott, hogy a kólában lévő foszforsav szintén segíti az emésztést.
Saját testsúlya egynyolcadát fogyasztotta el a koreai hölgy
Az üdítővel együtt így a 48 kilós koreai hölgy a saját testsúlyának egynyolcadát fogyasztotta el, ami nagyon sok – állapította meg a pécsi evőbajnok, aki szerint a koreai lány kifejezetten okosan, tudatosan evett, illetve a minderre fel is készült valószínűleg.
Arról, hogy miként lehet ilyesmire felkészülni, Fegyverneki Zsolt elmondta, hogy valószínűleg a mutatvány előtt 3-5 napig, vagy akár egy hétig nagyobb térfogatú, de nem olyan nagy energiavolumennel bíró ételeket fogyasztott a koreai hölgy. Például, sok zöldséget, valószínűleg dinnyét is, azaz csupa olyan ételt, ami tágítja a gyomrot, továbbá szintén valószínű, hogy a nagy mutatvány után feltehetően böjtölni kezdett a koreai hölgy, akinek a testfelépítésén látszik, hogy nem életvitelszerűen eszik ilyen nagy mennyiségeket.”
Fotó: Laufer László; Origó
Eredeti írás: