
A Château Visz eladóvá vált – a vadászterület áráért vihető Forrás: Facebook/Chateau Visz Hotel Restaurant
„Egyedülálló lehetőség kínálkozik a Balaton déli partjának közelében. A Château Visz eladóvá vált. Sokan ismerték Somogyban az egykori exkluzív szállodát és fine dining éttermet, melyet korábban Michelin-csillagra is jelöltek. A viszi kastély felújított épületében kialakított luxus vendéglátóhely most kedvezményes áron, 1,135 milliárd forintért keresi új tulajdonosát – a teljes, 43 hektáros vadászterülettel együtt.
A Somogy vármegyei Visz község határában található vadászterület mindössze 13 kilométerre fekszik Balatonlellétől, vagyis gyorsan megközelíthető a tópart is. A több mint 200 éves kastélyt 2008-ban újították fel teljes körűen, akkor alakították ki a 13 lakosztályból álló, wellnessrészleggel és fine dining étteremmel rendelkező négycsillagos szállodát. A Château Visz eladó, mégpedig kedvezményes áron.
A kastély egy csendes, erdős, vadban gazdag területen fekszik, amely önmagában is értékes vadászati célpontnak számít. Az értékesítő szerint a vételár gyakorlatilag megegyezik a földterület értékével, így a kastélyépület szinte „ajándékba” jár hozzá.
A Château Visz eladó – annak, akinek van több mint egy milliárdja
Az ingatlan ideális lehetőség lehet mindazok számára, akik szállodaüzemeltetésben gondolkodnak, illetve exkluzív vidéki rezidenciát vagy befektetési célpontot keresnek a Balaton közelében.
A kastélyszállóról érdemes tudni
2011-ben a Chateau Visz lett az ország legjobb étterme, A Chateau Visz étterem nyerte el a Gösser Bock–Dining Guide Díjat és lett ezzel az év étterme 2010-ben. A díjat a Dining Guide 2004-ben alapította, s ez az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.
Már 2010-ben felröppent, hogy eladóvá válik Michelin-csillagos séfet is alkalmazó Chateau Visz, akkor ezt írtuk:
Bár több helyről hallani lehetett, sőt, a világhálón cikkeket is találni a témában, a tulajdonos cáfolja, hogy bezár a somogytúri négycsillagos kastélyszálló, a Chateau Visz.
Konyháját nem kisebb egyéniség, mint a Michelin csillagos német sztárséf Erik Schröter irányított. Azzal a céllal érkezett, hogy bebizonyítsa, Magyarországon is találhatók minőségi alapanyagok, amelyekre támaszkodva ötvözni lehet a tradicionális magyar és a világhírű francia gasztronómia elemeit. Az Étterem- és borkalauz 2009-es kiadásában – kétszázötven tesztelt egység közül – az ország második legjobb éttermének választották a szakemberek. A Dining Guide értékelése alapján is a tíz legjobb hazai étterem közé került.”
Fotó: sonline.hu; Facebook
Eredeti írás: KRAUSZ ANDREA