„Ebbe a füstölt szalonnás tepsis krumpliba csupa egyszerű, házias hozzávaló kerül. A papírvékonyra szelt krumplihoz jól megy a pirult szalonna, és az egészet sűrű besamelmártás fogja össze. Önálló fogásként is tökéletes, de ha szeretnéd, húst vagy zöldségfasírtot is kínálhatsz mellé.
Füstölt szalonnás tepsis krumpli
Elkészítés
A besamelhez a vajat olvaszd fel. Szórd meg liszttel, kevergesd kézi habverővel fél percig, majd fokozatosan öntsd fel a tejjel. Kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor húzd le a tűzről, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal.
A szalonnát kockázd fel, a zsírját olvaszd ki. A pörcöket tedd félre. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát.
Egy tepsit kenj ki vajjal. A krumplit hámozd meg és uborkagyalun reszeld le, vagy késsel vágd nagyon vékony szeletekre. Tedd egy tepsibe. Keverd el a hagymával, a pirított szalonnával, egy-két evőkanál zsírral, és forgasd össze a besamellel. A tetejét szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 45 percre.”
Címlap fotó: Femina.hu
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.